בלתי נתפס - מספר תגי הנכה בישראל עמד בשנת 2020 על 90 אלף תגים. כיום הוא עומד על יותר מ־660 אלף תגים
על פי ההערכה, בעקבות אותה רשת מחצית ממספר תגי הנכה שהונפקו היו מזויפים, נתון שהשאיר רבים פעורי פה. בעקבות העובדה שאדם בעל תג נכה משלם אגרת רישיון רכב מופחתת בסך עשרות שקלים בודדים, במקום מעל ל-1,500, דבר היוצר פגיעה של מיליוני שקלים בקופת המדינה.
לאחר החקירה נעצרו שמונה חשודים ו־12 חשודים עוכבו, ביניהם רופאים שניצלו את תפקידם כדי לחלק תג חניה בניגוד לחוק. החקירה התרחשה לאחר שבמשך חודשים ארוכים המשטרה נחשפו לתלונות ולפרסומים בנושא תפוצת תגי חניה לנכים ברחבי המדינה. “קיבלנו תלונות מאזרחים נכים שאין להם חניה”, סיפר בכיר ביאח”ה לאחר המעצר. “אתה מגלה אדם שחונה בחניית נכה אבל אין לו שום נכות, ובכל זאת הוא לא משלם דוח חניה או אגרות שנתיות שמגיעות לאלפי שקלים בשנה”.
עוד עלה בחקירה החשד כי בעשרות מקרים פעלו חלק מן החשודים לקידום השגת רישיונות נהיגה ברכב תמורת תשלום, בכך ששלחו מתחזים מטעמם, תוך שימוש בתעודת זהות מזויפת לבצע מבחן נהיגה עבור אחרים, אשר ביקשו לקבל רישיון נהיגה, בלא שהם עצמם ייבחנו. החשד הוא כי כתוצאה ממעשיהם של החשודים, אלפי אזרחים שאינם זכאים לתג חניה לנכה או לרישיון שימוש בקנאביס רפואי קיבלו היתרים כאלה שלא כחוק.